Menneet näyttelyt

Taidekeskus Ahjo, Sysi-sali: Antti Rönkä

Taidekeskus Ahjo, Sysi-sali: Antti Rönkä
1.11.-19.11.

Ahjon Sysi-salissa on esillä Antti Röngän maalaamia värikkäitä abstraktioita. Maalauksissa muodot vääntyvät, kontrastit ovat kovia ja teoksiin muodostuu päällekkäisiä tiloja. Useat maalauksista on tehty jaksoissa, maalaten uusi kerros tai muoto aiemman päälle. Osa maalauksista on taas pelkistettyjä värikenttämaalauksia.

Röngän teokset ovat olleet usein käsitteellisiä ja minimalistisia. Nyt esillä olevien maalausten runsaat ja kerrokselliset pinnat poikkeavat aiemmasta. Teoksista ei löydy nyt merkityksiä vaan maalaukset muodostuvat esteettisestä leikistä tiloilla, väreillä ja rakenteilla.

Näyttelytilan pisimmän seinän viiden pystymaalauksen sarjassa tummat väripinnat yrittävät kiinnittyä yhteen, mutta maalausten muodot eivät kuitenkaan vastaa teoksissa toisiaan.

Antti Rönkä (s.1973) on taidemaalari, joka valmistui kuvataiteilijaksi Imatran taideoppilaitoksesta 1998. Valmistumisen jälkeen hän on järjestänyt 22 yksityisnäyttelyä ja osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin. Rönkä asuu ja työskentelee Kuopiossa.