Menneet näyttelyt

TAIDEKESKUS AHJO, HIILI -TILA, KAI KRAPU

LUONTO
KAI KRAPU
17.4. -5.5.2024, HIILI -TILA

Luonto voi tarkoittaa mm. luomakuntaa; maankamaraa sekä vesi- ja ilmakehää kasveineen ja eläimineen, varsinkin vain vähän tai ei lainkaan ihmisen muokkaamana elinympäristönä. Sillä voidaan viitata myös ihmisen, eläimen, esineen tai asian ominaisuuksiin, kuten ihmisen luonteen peruslaatuun, tai itsetuntoon, rohkeuteen, sisuun.

Vanhastaan sanalla on ollut myös mytologisempia merkityksiä - ihmisen luonto on kulkenut hänen mukanaan suojellen ja tuoden onnea. Jotkut ihmiset ovat saattaneet myös olla joko erityisen heikko tai voimakasluontoisia. Luonto on voinut toisinaan myös esiintyä ihmisen kaksoisolentona.

Akryylimaalauksissaan Kai Krapu on lähestynyt luontoaihetta mielessään sanan monitahoiset merkitykset. Innoituksena ovat toimineet taivaisiin kurkottelevat puiden latvustot ja maaperän kivet ja kalliot, puiden ja kasvien luonto, ihmisluonto - unet ja unien luonto. Taiteen itsensä luonto. Teoksissa subjektiivinen havainto ja tunnepohjainen kokemus niin ympäröivästä, kuin sisäisestäkin maailmasta pyrkivät kohti universaalia ihmisyyden ydintä.

Lisätiedot taiteilijalta
Kai Krapu p. 044 537 3876

[email protected]

www.kaikrapu.net