Menneet näyttelyt

TAIDEKESKUS AHJO, HIILI-TILA: ANNA KAARINA NENONEN

ANNA KAARINA NENONEN
TÄHTISADE
HIILI-TILA / 20.9.-8.10.

Olen Kuopiossa syntynyt taidemaalari, graafikko ja mediataiteilija, jonka töitä on ollut esillä kotimaassa ja kansainvälisesti sekä museoissa että gallerioissa joiden määrä on yli 50 ja skaala ulottuu vaihtoehtoisista underground paikoista tunnustettuihin ja merkittäviin. Museonäyttelyiihini kuuluvat Emil (Lapinlahden Taidemuseo), Varkauden Taidemuseo, Kuopion Taidemuseo ja Lahden Taidemuseo, Wäinö Aaltosen taidemuseo sekä Burchfield Penney Art Center, Buffalo ABK Art Museum (aikaisemmin Albright Knox Art Museum) ja McGlothlin Center for the Arts.

Esittävät maalaukseni käsittelevät luontoa ja ihmisyyttä, niissä on myös symboliikkaa, esimerkiksi kasvit ovat minulle eräänlainen alter ego, niillä on elämänvaiheita. Koiperhoset lentävät yöllä. Eksistentialismi on ehkä se käsite, jolla parhaiten itse kuvaisin töitäni. Usein ja mielelläni työskentelen suoraan havainnoista, elävistä ja kuolleista malleista, joskus omista valokuvistani tai muistiin tallentuneista ja mediasta löytämistäni virikkeistä.

Taiteilijalle on annettava täysin vapaa valta tunteille joita hänellä on, ja olla ottamatta huomioon kaikki, millä ei ole häneen luonnostaan vetovoimaa. Tämä häikäilemättömyys toimii minulle kurinalaisuutena, jonka avulla hylkään sen, mikä ei ole minulle välttämätöntä. Ellei tämä prosessi olisi jatkuvasti elossa, näkisin elämän yksinkertaisesti materiaalina taiteelleni. Katson jotain ja kysyn itseltäni, voinko tehdä kuvan tästä?

https://annakaarinanenonen.com/