Menneet näyttelyt

Taidekeskus Ahjo, Anneli Kokko

Anneli Kokko

POIMINNAT - PICKINGS

Kuva - ja tekstiilitaidetta

Taidekeskus Ahjo, kaikki näyttelytilat

Anneli Kokon näyttely POIMINNAT - PICKINGS on kooste hänen taiteellisesta tuotannostaan 80-luvulta lähtien. Mukana on myös teoksia kuluvalta vuodelta.

Näyttely luo katsauksen taiteilijan keskeisimpään kuvataiteelliseen työhön. Varhaisimmat teokset asettuvat rinnakkain uudempien kanssa. Yhdessä ne hahmottavat ilmaisutapojen muutosta ja jatkuvuutta eri aikakausina. Esillä on sekä kuvataiteen että tekstiilitaiteen keinoin toteutettuja teoksia.

Ominta Anneli Kokon taiteelliselle ilmaisulle on yhdistellä erilaisia materiaalilähtöisiä ja kuvataiteellisia aihioita toisiinsa. Visuaaliselle ilmaisulle valikoituu tietynlainen toteutustapa mieltä koskettaneen teeman mukaisesti.

Yhdessä tekstiilimaalaukset, tekstiilikoosteet, kasvo- ja vaateaiheiset maalaukset ja piirustukset muodostavat kenties tarinan tai tarinoita, joissa teokset etsivät vastakaikua ja peilaavat toisiaan. Ripustuksessa rinnakkain olo on toteutettu teemoittain huonekohtaisesti. Materiaalipohjaiset teokset nähdään yhdessä piirustusten ja akryylimaalausten kanssa. Varhaisimmat teokset ja eri tekniikoilla toteutetut teokset kohtaavat toisensa ja asettuvat yllättäväänkin vuoropuheluun.

Näyttely POIMINNAT - PICKINGS avaa ikkunan Anneli Kokon työskentelyn tunnusomaisiin piirteisiin ja syvimpiin pohjavirtoihin.

www.annelikokko.net