Ajankohtaista

Vartiaisen Pieni ilo -taidenäyttely muodostuu tunnekokemusten kuvauksista vähän aikaa kauniisti kukkivan ja

TAIDEKESKUS AHJO, HEHKU-TILA: PIRJO VARTIAINEN

Pirjo Vartiainen: Pieni ilo -taidenäyttely Taidekeskus Ahjo, Hehku -tila

Vartiaisen näyttely muodostuu tunnekokemusten kuvauksista vähän aikaa kauniisti kukkivan ja lakastuvan horsman kautta. Vartiaisen pyrkimyksenä on ollut löytää ja kuvata elämästä nousevia tunteita ja -tunneilmiöitä horsman ollessa kuvauksen keskiössä. Luonnon läheisyydessä, elämän hetket kietoutuvat luontoon. Kauniit värit ja elämän ihanuus, valo ja varjot, ilo, onnellisuus ja suru, elämän hauraus sekä tummat sävyt vaihtelevat elämässä hetkestä toiseen. Luonto ja sen pienten asioiden merkitys nousevat esille vaikeina aikoina ihmisten elämässä. Luontoympäristö väreineen ja sen pienet yksityiskohdat toimivat stressin poistajina, lohdun ja ilon tuojina sekä voimaannuttavina tekijöinä.

Pieni ilo -näyttelyn maalaukset on tehty öljyväreillä pleksille. Läpinäkyvää pohjaa voi maalata molemmilta puolilta, mikä tuo maalaukseen yllätyksellisyyden lisäksi syvyyttä.

Vartiainen vietti lapsuutensa maaseudulla, minkä vuoksi maalauksissa luontoon liittyvät asiat ovat Vartiaiselle merkityksellisiä. Vartiainen maalaa myös abstraktia taidetta. Luonnon ohella myös värit inspiroivat taiteen tekemistä Vartiaiselle.