Menneet näyttelyt

Taidekeskus Ahjo, Sysi-Sali: Jukka Suhonen "Montag war es Schön"

Taidekeskus Ahjon näyttelyni ”Montag war es Schön” koostuu akryylimaalauksista ja tussipiirroksista. Akryylimaalaukset on maalattu kankaalle ja piirrokset on toteutettu tussikynillä paperille.

Sekä maalauksissa että piirroksissa esiintyy keskeisellä paikalla ihminen tai jokin ruumiinosa. Käsi, jalka, jalat tai pelkkä pää tai kasvot. Sommitelmassa voi olla mukana myös viittauksia eläin-tai kasvikunnasta.

Pidän taiteessani voimakkaista kontrasteista. Maalauksissani käytän voimakkaita puhtaiden värien rinnastuksia ja usein vastavärit ovat läsnä. Myös piirroksista löytyy voimakkaat musta ja valkean valööririnnastukset.

Ehkä kuvaan teoksissani ihmissuhteiden sisältämiä jännitteitä, elämän väliaikaisuutta ja haurautta, kuolemaa, rakkautta ja vihaa. Myös ihmisten välinen väkivalta ja tietoinen absoluuttinen paha sekä rakenteellinen sorto yhteiskuntajärjestelmien sisällä ahdistaa ja antaa välillisesti aiheita teoksille.

Suurin osa näyttelyn teoksista on tehty vuosien 2020 ja 2021 aikana, jolloin olin Pohjois-Karjalan kulttuurirahaston myöntämällä yksivuotisella työskentelyapurahalla.

Jukka Suhonen, lehdistötiedote 2021