Menneet näyttelyt

TAIDEKESKUS AHJO, HIILI-TILA: TIINA HALLAKORPI

BADEN BADEN Art Spa - taidekylpylä
TIINA HALLAKORPI 5.3. - 24.3.2024


BADEN BADEN Art Spa - taidekylpylä on tilallinen kokonaisuus, mikä rakentuu kolmesta teoksesta Hiili-tilaan. Teokset on toteutettu jo valmiiksi maailmassa olemassa olevilla asioilla, ready made, hämärtäen rajat taiteen ja todellisuuden välillä.

Halusin irrotella ja pitää hauskaa, ehkä vastapainona synkälle maailmantilanteelle ja loputtomien huonojen uutisten tulvalle. Keskiössä on leikki, BADEN BADEN Art Spa - taidekylpylä on sävyltään kepeä ja kujeileva taidekylpylän konseptilla leikkivä kokonaisuus.

Kuvataiteilijana olen yleensä halunnut luoda teoksilleni yhteyksiä kunkin näyttelypaikan ympäristöön, paikkaan ja tilaan luomalla aina uusia teoksia kuhunkin näyttelypaikkaan.

Flower Shower/kukkasuihku - teoksen lähtökohtana ja inspiraationa toimi Võrun julkisen saunan ulkoseinään maalattu muraali, teos oli esillä ja tehty nimenomaisesti Võrun kulttuuritaloon ( Colour Go Go - ryhmänäyttely 2021)

Nyt taidekeskus Ahjon Hiili-tilassa olen lähtenyt uusille urille rakentamalla jo olemassaolevan ”Flower Shower/Kukkasuihku ” - teoksen ympärille taidekylpylän ajatuksella leikittelevän kokonaisuuden.

Eri aikakausina kylpylöissä kautta maailman on parannettu erilaisia tauteja eri metodeilla ja puhdistettu elimistöä. Näyttelyn nimi viittaa Baden - Baden kylpyläkaupunkiin Saksassa. Se oli 1800 - luvun lopun ja 1900 -luvun alun aristokraattien ja yläluokan suosima muodikas kylpylä, minne kokoonnuttiin terveyden edistämisen lisäksi tapaamaan tuttuja ja viettämään aikaa, pelaamaan korttia ja muita uhkapelejä kasinolla, juomaan shamppanjaa ja tanssimaan.

Taide on perinteisesti ollut jonkin asian representaatio, vain esittäen aihettaan. Tässä kylpylässä ei ihan pääse kukkasuihkuun, mutta sen voi kuvitella. Hyviä hetkiä BADEN BADEN Art Spa - taidekylpylässä!

Tiina Hallakorpi on helsinkiläinen kuva - ja yhteisötaiteilija ja kuraattori, joka asui Joensuussa toimiessaan kuvataiteen läänintaiteilijana 2004 - 2007. Näinä aikoina hän solmi ystävyyksiä ja loi kontakteja mitkä tuovat hänet aina yhä uudestaan ja uudestaan näihin maisemiin.