Menneet näyttelyt

Taidekeskus Ahjo, Hiili-tila: Kirsi Karppinen ja Pauliina Korpi

Karppisen ja Korven ensimmäinen yhteisteos ÄÄRI -installaation materiaalina on käytetty Karppisen vanhoja maalauskankaita, jotka on irrotettu kiilarimoista ja ommeltu yhteen viittamaiseksi muodoksi.

Maalaukset ovat öljyvärimaalauksia vuosilta 2010 - 2012 ja niissä on kuvattu mm. poliitikkoja, diktaattoreita ja muita yhteiskunnallisia vallankäyttäjiä sekä terroristeja. Maalauksissa esiintyvät henkilöt ovat pääasiassa Euroopasta. Installaatio pohtii vallankäytön erilaisia muotoja yhdistämällä henkilökuvia toisiinsa.

Teos on valmistunut syksyllä 2020 ja se on ollut aiemmin esillä Galleria Uudessa Kipinässä Lahdessa 2. -20.9.2020 sekä Galleria Kalleriassa Helsingissä 18.9. - 30.9. 2021.

Kirsi Karppinen (s.1985, Loimaa) on Lahdessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Tärkeinpänä tekniikkana Karppisella on öljyvärimaalaus, jonka aiheet käsittelevät usein ihmistä tai eläinmaailmaa. Karppista kiinnostaa näkyvän ja piilotetun rajapinta sekä niiden välillä vallitsevat erilaiset valtarakennelmat. Facebook: @kirsikarppinenart

Pauliina Korpi (s. 1981, Leningrad) On koulutukseltaan kuvataiteilija ja mittatilausompelija. Kiinnostunut oppimiensa asioiden yhdistämisestä luovilla ja yllättävilläkin tavoilla. Haluaa suunnistaa tuntemattomille alueille ja inspiroituu virheistä ja keskeneräisyydestä.