Menneet näyttelyt

Taidekeskus Ahjo, Hiili-sali: Kaarna Tiainen

TALVEN IHMEMAA Kaarna Tiaisen valokuvia Taidekeskus Ahjossa 29.1. - 20.2.2021

Vaatimaton asumus metsän kainalossa pohjoiskarjalaisella syrjäkylällä. Pakkastalvi, taivaalla täysikuu. Pihalla lumiukko tähyilee juttuseuraa tähtien takaa: enkellii tahi muuta muukalaesta. Outoja asioita tapahtuu. Onkohan se arktista hysteriaa?

Lieksalainen kuvataiteilija Kaarna Tiainen pääsi mukaan maagiseen iltaan. Hänen kameransa tallensi toistakymmentä otosta, joissa fantasia törmää todellisuuteen. Toden ja unen rajoilla liikutaan. Pohjimmiltaan taitaa olla kyse kaipuusta. Se on kunkin oma ja yksityinen, epämääräinen ja ääneen lausumaton.

Kuvasarja on tekstitetty arkisin murreasuisin lausahduksin. Ne ankkuroivat näkymiä todellisuuteen, ehkä myös katkovat kaipauksen haikeutta: syrjässä ollaan, pimeys pakkaa päälle, mutta koti on sentään koti. Tuli ryöhää lämmityskattilassa. Lukulampussa on valo. Joulukuvaelman mekko pitää muistaa pakata reppuun.

Kaarna Tiaisen Talven ihmemaa on esillä Joensuun Taidekeskus Ahjossa 29.1. - 20.2. Kuvia pääsee katsomaan tiistaista sunnuntaihin klo 10-16. Keskiviikkoisin aukiolo jatkuu klo 19:ään. Maanantaisin Ahjo ei ole avoinna.