Menneet näyttelyt

TAIDEKESKUS AHJO, HEHKU-TILA: HENRI JUMPPANEN & JUNI SINKKONEN

HENRI JUMPPANEN & JUNI SINKKONEN
YHÄ
HEHKU-TILA / 20.9.-8.10.

Henri Jumppasen ja Juni Sinkkosen Yhä-valokuvataidenäyttely tutkii toivon, lohdun ja kanssakulkijuuden mahdollisuuksia haavoitetulla planeetalla. Taiteilijat kysyvät, miten voisimme nähdä itsemme suhteessa muihin elollisiin pikemminkin kanssakulkijoina kuin hallitsijoina, enemmän rakastajan roolissa kuin riistäjinä.

Valokuvataideprojektin taustalla on tekijöiden silmien avautuminen suomalaisen luonnon ahdingolle sekä olemassaoloomme sisäänkirjoitettu rakkaus elonkehän yhteisöämme kohtaan. Valokuvat tarjoavat tilaa monimuotoisten ympäristötunteiden kokemiselle ja pohdinnalle ihmiseläimen roolista monimuotoisen elämän verkossa.

yhä

jaksat kannatella meitä

yhä

aikaa hyvittää tekomme

niin paljon suojeltavaa jäljellä

yhä

me olemme täällä

kaunista vielä läsnä

Juni Sinkkonen on joensuulainen ekopsykologi, kirjoittaja, fasilitaattori ja taiteilija. Hänelle monimuotoisen elämän suojeleminen on tärkeintä työtä mitä ihminen voi tehdä.

Henri Jumppanen on joensuulainen medianomi, valokuvaaja ja freelance-toimittaja, jolle valokuvaus on rakkautta valoon ja varjoon. Tätä nykyä hän opiskelee myös Itä-Suomen yliopistossa kulttuurintutkimusta.