Menneet näyttelyt

Taidekeskus Ahjo, Hehku-tila: Harrastajanäyttely "Kevään tuulia"

KEVÄÄN TUULIA —harrastajanäyttely Taidekeskus Ahjon Hehku-tilassa

11.5.-1.6.2021

Jorma Riikonen

Ilkka Salmi

Milla Ratilainen

Reino Karvinen

Risto Kuivalainen

Irina Usacheva

Kaarina Tiili

Eeva Ronkainen

Raili Sorsa

Aino Rahunen

Väinö Hyttinen

Taidekeskus Ahjon uudessa Hehku-tilassa on 9.5. – 1.6.2021 näytteillä harrastajataiteilijoiden taidenäyttely. He ovat opiskelleet seutuopistossa ja esillä ryhmän maalauksia parilta viimeisimmältä vuodelta. Heitä on opettanut Lauantain-maalareissa kuvataiteilija Tuija Hirvonen-Puhakka. Ryhmät ovat kokoontuneet keskimäärin joka toisena viikonloppuna Enon Louhitalolla. Koronaviruspandemian vuoksi vastaavat kurssit on jouduttu kuluneena keväänä pitämään etänä, mikä on tuonut hienovaraisessa kuvallisessa ilmaisussa opetukseen omat haasteensa. Opetussuhteista pisin on luotu jo yli 30 vuotta sitten, mutta joukossa on myös vasta viime vuosikymmenellä aloittaneita.

Tämän näyttelyn piti olla esillä Pohjois-Karjalan Keskussairaalan Mokoma-galleriassa vuosi sitten. Mutta pandemia perui tämän näyttelyn. Nyt se tulee Taidekeskus Ahjon uuteen Hehku-tilaan. Näitä 11 tekijää yhdistää väri ja sen käyttö akvarelli- ja akryylimaalauksissa sekä öljyvärimaalauksissa. Tässä taidenäyttelyssä voi nauttia sävyjen harmoniasta ja värien voimasta. Aistia vahvaa ilmaisua ja luonnon voimaa. Olen ylpeä näistä tekijöistä, kertoo opettaja Tuija Hirvonen-Puhakka.

Akryyli- ja akvarellimaalauksia tekevä Milla Ratilainen hakee aiheensa eläimistä ja luonnosta, tarkkuudella. Öljyvärejä käyttävän Reino Karvisen teoksille on ominaista maalauksellisuus ja aiheiden omakohtaisuus. Risto Kuivalainen maalaa akvarelleja omaperäisistä aiheista, ja hänen värienkäyttö on erikoista. Irina Usacheva kehittää akryyli- ja öljyväritekniikkaansa aiheitaan sävy sävyltä tarkasti jäljentäen. Kaarina Tiili poimii akvarelleihinsa vaihtelevia aiheita itseään kiinnostavista kuvista, sekä maalaa tonttuja. Ilkka Salmi tekee yleensä tarinallisia ihmisaiheisia öljymaalauksia, joissa tärkeää osaa näyttelee värisävyt. Jorma Riikonen luo omaperäisellä jugendhenkisellä tyylillään guassi- ja temperamaalauksia, joissa on usein hengellinen viitekehys. Eeva Ronkainen maalaa vaihtelevista aiheista abstrakteja akvarelli- ja akryyliväreillä. Raili Sorsan luontoaiheisille akryylimaalauksille on ominaista vaikutelma värikenttiin sisältyvästä tunteesta. Väinö Hyttinen luo akryyliväreillä sekä kesä- että talviaiheisia maalaismaisemia. Aino Rahusen akvarelleissa on tarkkuuta ja värisävyjen hallintaa.

Tervetuloa aistimaan värien voimaa.

- Lehdistötiedote 2021