Ajankohtaista

Taidekeskus Ahjo, Hehku-tila: Niina Vincelot

Korurasia –näyttelyni on esillä Taidekeskus Ahjossa, Hehku-tilassa, Joensuussa 29.3.23 – 16.4.23. Avajaiset ovat 28.3.23.


Kaikki Korurasia -näyttelyn maalaukset on maalattu mustalle pohjalle, akryylillä ja öljyväreillä. Tässä maalausprojektissani tärkeintä ovat sommittelu, sävyrikas väripaletti ja vapaat siveltimen vedot. Olen aina pitänyt siitä, että prosessi on näkyvillä lopputuloksessa, koska se on usein yhtä kiinnostava, kuin teoksen tai näyttelyn lopullinen muoto.


Pienten taulujen maalaaminen on jatkuva, kiinnostava prosessi, jonka aikana tahdon kokeilla ja venyttää abstraktin ilmaisuni rajoja ja muotoa, kunnes kirkas väri alkaa murtua ja maalaus hakeutuu kohti figuratiivista muotoa. Jotkut teoksistani ovat syntyneet nopeasti ja intuitiivisesti, kun taas toisia olen työstänyt pitkään. Korurasia -näyttelyn inspiraationa on ollut vanha korurasiani matkamuistoineen ja aarteineen.


Näyttelyn ensimmäiset, pienet teokset olen maalannut vuonna 2017, asuessani Englannissa. Silloin työskentelin enimmäkseen vastaväriharmailla ja muutamalla kirkkaammalla tehostevärillä. Vuonna 2020, palasin taiteessani takaisin pieneen muotoon, koska se sopi hyvin korona-ajan mielentilaani ja kokeelliseen tapaani maalata. Pienet maalaukseni ovat koruja, jotka voi ripustaa seinälle.


Olen Niina Vincelot, satakuntalainen taidemaalari. Työhuoneeni on Kokemäellä, Porin lähellä. Valmistuin kuvataiteilijaksi Saimaan AMK:sta vuonna 2019. Sitä ennen opiskelin Limingan taidekoulussa. Valmistumiseni jälkeen olen pitänyt omia näyttelyitä ja osallistunut esimerkiksi Keravan purkutaideprojektiin. Ensi vuonna teokseni matkaavat yksityisnäyttelyyn Berliiniin, Galleria Pleikuun.