Ajankohtaista

Taidekeskus Ahjo, Sysi-sali: Satu Kalliokuusi

Satu Kalliokuusi: PERINTÖ: In virtue naturae - Luonnon henkisestä sisällöstä
Taidekeskus Ahjo, Sysi-sali, Kytö- ja Liekki-tila
14.9. - 2.10.2022

Maalauksia, installaatio ja mediateos Nam Natura (Luonnon puolesta).

”Haluan herättää pohtimaan sitä mistä tulemme, missä olemme ja minne menemme? Mitä olemme saaneet perinnöksi esivanhemmiltamme ja mitä siitä on enää jäljellä ja jääkö siitä enää mitään jälkeläisillemme?”

Näyttelykokonaisuus koostuu useista maalauksista, installaatioista ja mediateoksesta Nam Natura (Luonnon puolesta). Kalliokuusi pyrkii kuvaamaan ihmisen ja luonnon spiritualiteettistä suhdetta, esivanhemmilta kautta aikojen saamaamme perintöä: puhdasta luontoa ja sen merkitystä henkiselle hyvinvoinnille. Tavoitteena on inspiroida katsojia omakohtaisen historiansa tutkimiseen tästä lähtökohdasta.

Teokset on valmistettu enimmäkseen kierrätys- ja luonnonmateriaaleista maalausten väriaineita myöten. Kalliokuusi on toiminut lähes koko elämänsä luontoaktivistina ja hänen taiteellinen tuotantonsa ottaa lähes aina kantaa luonnon puolesta. Viime vuosina Kalliokuusi on toiminut kuraattorina muun muassa Saimaan Taideluola Retretissä, Art Äkäslompolo ry:ssä Kolarissa ja hän on Helsingin Taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtaja. Näyttelyitä hänellä on ollut sekä kotimaassa että ulkomailla.

www.satukalliokuusi.carbonmade.com

[email protected]