Ajankohtaista

Joensuun kaupunginteatterin yleisölämpiö: Marja Hassinen

Kaupunginteatterin toisen ja neljännen kerroksen yleisölämpiöissä on esillä vaihtuva taidenäyttely, joka toteutetaan yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa. Tällä kertaa on vuorossa Marja Hassisen ’Lentoon, ystäväiseni, lentoon!’ -näyttely.

”Tekoprosessin voimakkain kokemus oli kun Ukrainan sota ahdisti, ja huomasin maalaavani hautakivistä vaaleanpunaisia.” Kontiolahtelainen kuvataiteilija Marja Hassinen on tehnyt näyttelyn akryylimaalaukset vapaasti assosioiden sekä Angela Sommer-Bodenburgin Pikku vampyyri -kirjaan että ”Lentoon, ystäväiseni, lentoon!” -näytelmän käsikirjoitukseen löyhästi pohjaten. Maalausten aiheet ovatkin suurelta osin taiteilijan oman mielikuvituksen tuotetta. Teosten värimaailma on ennemmin kirkas ja toivoa-antava kuin synkkä ja pelottava. Värit ovat Hassiselle merkinneet aina toivoa ja sitä hän haluaa maalaustensa kautta välittää tähän maailmantilanteeseen.

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/…/hassinen-marja-johanna

Marjan haastattelun avajaisten yhteydestä löydät osoitteesta https://www.joensuunteatteri.fi/…/nayttelyn-avajaiset…/

Pikku vampyyri - näytelmän esitysajat Joensuun kaupunginteatterin sivuilta https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/pikku-vampyyri/