Joensuun taiteilijaseura ry

Joensuun Taiteilijaseura ry on kuvataiteilijoidenyhdistys, johon kuuluu (2014) 145 tai­tei­li­ja­jä­sen­tä ja 55 harrastajajäsentä.

Jäsenistö kattaa koko Pohjois-Karjalan alueen. Seuran tehtävänä on edistää kuvataiteilijoiden tai­teel­lisen työn perusedellytyksiä ja ammatillista asemaa Pohjois-Karjalassa sekä tukea ku­va­tai­teen harrastustoimintaa.

Taiteilijaseura järjestää kuvataidenäyttelyitä, työpajoja ja kursseja sekä toimii aktiivisesti poh­jois-karjalaisen kulttuurielämän ylläpitäjänä ja kehittäjänä.

Taiteilijaseura tekee yhteistyötä eri kulttuuritoimijoiden ja päättäjien kanssa muun muassa asi­an­tun­ti­ja­teh­tä­vis­sä.

Galleria Kohina toimii Joensuun uusissa tiloissa Taitokorttelin tiilitalossa ja samoissa tiloissa toi­mii myös vuonna 1971 perustettu Suomen vanhin taidelainaamo.

Taiteilijaseuran toimisto sijaitsee Taidekeskus Ahjossa.

Toimisto:

Sihteeri