Taidelainaamo

Joensuun Taiteilijaseura ry ylläpitää Suomen vanhinta taidelainaamoa (perustettu vuonna 1971) Galleria Kohinan yhteydessä.

Taidelainaamossa on esillä seuran taiteilijajäsenten teoksia, joita voi lainata tai ostaa osa- tai ker­tamaksulla. Meillä voi maksaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Taidelainaamossa tällä hetkellä lainattavissa ja myynnissä olevia teoksia voit tarkastella o­hei­ses­ta web-galleriasta, jossa on lisäksi esillä teoksia, jotka ovat kooltaan liian suuria pi­det­tä­vä­ksi Tai­de­lai­naa­mos­sa.

Näiden teosten tiedoissa lukee ”Taiteilijan ateljeessa”. Jos olet kiinnostunut näistä suuremmista teoksista, ota yhteyttä taidelainaamoon.

Kaikkien teosten osto- ja lainaussopimusten teko tapahtuu paikan päällä Taidelainaamossa Gal­le­ria Kohinassa. Teosten laina-aika on enintään kaksi kuukautta, minkä jälkeen teos palautetaan galleriaan tai sopimus muuttuu automaattisesti osamaksusopimukseksi. Lainaaja huolehtii teoksen asianmukaisesta kuljetuksesta ja on velvollinen korvaamaan laina-aikana mahdollisesti aiheutuneet vahingot.

Lainaaja maksaa teoksesta kuukausittain lainausmaksun, jonka suuruus riippuu teoksen myyntihinnasta. Lainaus- ja osamaksujen kuukausierät ovat samansuuruiset. Osa-ja lainausmaksu suoritetaan joko kuun 15. tai viimeinen päivä Joensuun Taiteilijaseura ry:n tilille. Mikäli lainaaja haluaa ostaa teoksen, suoritetut lainausmaksut vähennetään teoksen myyntihinnasta. Osamaksuaika on maksimissaan 12 kuukautta. Teoksen voi ostaa käteisellä tai osamaksulla ilman lainaustakin.

Taiteilijan taidelainaamosopimus

Galleria Kohina on avoinna