Ikkunagalleria MARRAS-JOULUKUU

Ikkunagallerian marras-joulukuun taiteilija on Tuomas Ollikainen. Taiteilija on Art Karelia stipendiaatti. Kuvan teoksen nimi on ”You wanna have a ride back to the future!” (puu, 2017). Ikkunagallerian näyttelyn nimi on ”Back to the future”.

Ollikainen kuvaa näyttelyään näin:

”Menneenä kesänä olin mukana kuuden päivän puunveistotyöpajassa Mustarinda-talolla Hyrynsalmella. Puuveistokset ovat syntyneet vuorovaikutuksessa Paljakanvaaran vanhojen metsien kanssa. Teosten taustavireenä on ilmastonmuutokseen ja ekologisuuteen liittyvät, menneeseen ja tulevaan suuntautuneet visiot. Työpajan aikana käytettiin vain käsityökaluja.

Näyttelyn valokuvat on otettu lokakuussa 2017 Paljakan luonnonpuistossa, missä on Suomessa ainutlaatuista lähes koskematonta ikimetsää. Edellisenä iltana satanut ensilumi peitti hunnunlailla metsämaastoa. Nouseva aurinko valaisi metsää matalalta pilvenraosta. Kestää n. 4 tuntia kävellä luontopolku, jolta ei ole poikkeamista. Kuljettuani reitin oli kaikki lumi jo sulanut.”

Joensuun Taiteilijaseura ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) Sokos-tavaratalo aloittivat yhteistyön Taiteilijaseuran 70-vuotisjuhlavuonna. Ensimmäisen kerran seuran taiteilijoiden teoksia oli nähtävillä Sokoksen näyteikkunoissa toukokuussa 2015. Siitä lähtien yhteistyötoiminta näyteikkunassa on jatkunut seuran jäsentaiteilijoiden yksityis- ja ryhmänäyttelyillä. Ikkunagalleria on Sokoksen rantakadun puoleisessa näyteikkunassa.