IKKUNAGALLERIA toukokuun taiteilija: Emilia Asikainen

Ikkunagalleriassa, Rantakadun puoleisessa Sokoksen näyteikkunassa, on ollut nähtävillä 1.5. alkaen Emilia Asikaisen teos ”Matkalla”.

Teoksessaan Asikainen on tarkkaillut ilmiöitä, joita yhdistää usein kiehtova säännönmukainen harmonisuus. Teoksen lähtökohtia taiteilija kuvailee seuraavasti: ”Maahan pudonneet lehdet muodostavat sattumalta harmonisen kokonaisuuden. Kylvetyt siemenet ja pyrähtävät parvet taivaalla, tai veden alla. Vaeltavat ihmismassat maan kamaralla, rytmi lapsen raikkaassa naurussa, hytkyvässä itkussa. Nämä kaikki kytkeytyvät toisiinsa, ovat liikkeessä ja elossa, harmoniassa”.

Teos on toteutettu pudottelemalla aluksi paperisuikaleita kovalevylle. Suikaleet ovat määränneet puukappaleiden suunnan ja paikan teoksessa.

Näin sattumanvaraisuus voi ohjata meitä harmoniseen lopputulokseen

Teos on nähtävillä ikkunagalleriassa koko toukokuun ajan.

Joensuun Taiteilijaseura ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) Sokos-tavaratalo aloittivat yhteistyön Taiteilijaseuran 70-vuotisjuhlavuonna. Ensimmäisen kerran seuran taiteilijoiden teoksia oli nähtävillä Sokoksen näyteikkunoissa toukokuussa 2015. Siitä lähtien yhteistyötoiminta näyteikkunassa on jatkunut seuran jäsentaiteilijoiden yksityis- ja ryhmänäyttelyillä. Ikkunagalleria on Sokoksen rantakadun puoleisessa näyteikkunassa.