JOENSUUN TAITEILIJASEURAN 70-VUOTISJUHLAVUODEN NÄYTTELY SOKOKSESSA

ikkunaa3

Joensuun Taiteilijaseura täyttää tänä vuonna 70 vuotta, ja juhlii pyöreitä vuosiaan järjestämällä taidenäyttelyn Sokos-tavaratalossa. Joensuulaisten taiteilijoiden teokset halutaan tuoda mahdollisimman helposti lähestyttäviksi ja mahdollisimman monen ihmisen nähtäville, joten teokset on sijoitettu Sokoksen näyteikkunoihin. Näyttely on Joensuun Taiteilijaseuralle uusi tapa tehdä yhteistyötä yrityselämän kanssa.

– Tämä on kaupungin näkyvin näyttelypaikka, joten taiteilijat saavat teoksilleen huomattavasti tavallista suuremman yleisön. Uskon näyttelyn tekevän taidetta arkipäiväisemmäksi ja helpommin lähestyttäväksi. Olen erittäin tyytyväinen, että Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) Sokos-tavaratalo lähti yhteistyöhön ennakkoluulottomasti mukaan, Joensuun taiteilijaseuran puheenjohtaja Heidi Vasara sanoo.

– Näyttelyn järjestäminen on mukanaoloa kulttuuritoimijoiden arvokkaassa työssä. Olen iloinen, jos voimme omalta osaltamme tehdä paikallisia taiteilijoita entistä tunnetummaksi, Sokoksen vt. tavaratalopäällikkö Jaana Karttunen sanoo.

ikkunaa2

Näyttelyssä on toistakymmentä teosta taiteilijaseuran valitsemilta 18 taiteilijalta. Ajalla 6.-31. toukokuuta esillä on pääasiassa maalauksia ja veistoksia. Teoksia voi myös ostaa itselleen. Jos kiinnostus herää, teosluettelon hintoineen ja yhteystietoineen saa Sokoksen infopisteestä. Joensuun taiteilijaseuran puheenjohtaja Heidi Vasara korostaa, että teosten tuotto menee lyhentämättömänä taiteilijoille ja taiteilijaseuralle.

Näyttelyiden lisäksi taiteilijaseuran juhlavuosi sisältää myös paljon muita tapahtumia. Lauantaina 9.5. klo 12-16 on Sokoksen kauppakäytävällä tapahtuma, jossa yleisölle esitellään taiteilijaseuran toimintaa ja kuvataiteilijan työtä. Tavallista juhlavampi Art Karelia -teosvälitystapahtuma järjestetään lokakuussa (8.-18.10.) Taidekeskus Ahjossa. Kymmenpäiväinen tapahtuma sisältää näyttelyn lisäksi performansseja, esitelmiä ja keskustelua taiteesta sekä juhlat musiikin ja esitysten kera. Muita popup-tyyppisiä tapahtumia on myös tulossa. Niistä tiedotetaan mm. seuran facebook-sivulla. Galleria Kohinan ja taidelainaamon toimintaa voi seurata uudistuneilla kotisivuilla: joensuuntaiteilijaseura.fi. Taiteilijaseuraa ja sen jäseniä esittelevä kirjahanke etenee myös.
70-vuotias Joensuun Taiteilijaseura kutsuu pohjoiskarjalaisen taiteen ystäviä mukaan juhlimaan!

ikkunaa1